Dressuurzadels

Elk dressuurzadel uit de Harry Dabbs selectie wordt gemaakt door een ervaren zadelmaker van begin tot eind.

Er is een ruime keuze in bomen die ook in de eigen fabriek gemaakt worden, zodat we verzekerd kunnen worden van de juiste keuze ongeacht de vorm van de rug van het paard, het ras of de maat.

Aanvullend kan er ook nog gekozen worden uit een aantal verschillende kussens, keilkussen of Performance Panel. Beiden geven de Trapezius spier vrijheid terwijl het populaire Performance Panel zo is ontworpen dat het net wat minder ver draagt op de rug van het paard dan het keilkussen. Beide opties zullen het paard uitnodigen om de achterhand te verzamelen met comfort en vertrouwen. 

Voor het comfort van de ruiter zijn de meeste modellen verkrijgbaar met verschillende bladlengtes, twistbreedtes, kniewrongen en leersoorten en -kleuren.

Prijzen vanaf € 2.725,-

 


 

 


 

 


Mariella

Een prachtig ontworpen monoblad dressuurzadel, wat de ruiter helpt om een uniek close contact gevoel met het paard te hebben.

De diepe zit en de fijn geplaatste middelgrote kniewrongen geven goede ondersteuning, terwijl de ruiter toch voldoende vrijheid heeft om correcte en effectieve hulpen te geven.

De Mariella is uitgevoerd in warm Italiaans Kalfsleer voor een zeer luxueus gevoel.

BESCHIKBAAR IN PLATINUMGrace

Dit nieuwe ontwerp in de Platinum lijn is voorzien van een diepe zit en een keuze uit verschillende ondersteunende kniewrongen om de ruiter in de perfecte positie te laten zitten.

De stijlvolle afwerking van het zweetblad en het Italiaanse Kalfsleer maken dit monoblad zadel een zeer gewilde keuze voor de enthousiaste dressuurruiter.

BESCHIKBAAR IN PLATINUM


 
Elegant

De Elegant is een van de Harry Dabbs Original dressuurzadels. Het zadel heeft een dubbel zweetblad en kan gemaakt worden op een aantal verschillende bomen.

Ruiters kunnen kiezen uit een diepe of open zit om hen te ondersteunen in positie en comfort.

BESCHIKBAAR IN ORIGINAL EN PLATINUM

 Allure

De Allure is gemaakt met een diepe zit en kniewrongen die op de buitenkant van het monoblad zitten.

Hierdoor is dit zadel ideaal voor ruiters die op zoek zijn naar een zadel met maximale ondersteuning en zekerheid. Het monoblad zorgt ervoor dat de ruiter maximaal contact met het paard heeft.

BESCHIKBAAR IN ORIGINAL EN PLATINUM


 

Classic XF

Zoals met alle zadels uit de Classic lijn is de XF gemaakt met een traditioneel keilkussen. Het zadel heeft een dubbel zweetblad en een mooi gevormde kniewrong om de ruiter meer stabiliteit te bieden.

De XF is een hele goede keuze voor paarden met een rechte rug en gemiddelde schoft, en voor paarden waarbij veel zadels achterover liggen.